shareware یا اشتراک افزار چیست و چه کاربردی دارد؟
shareware نرمافزاری است که بدون هیچ هزینهای در دسترس است و قرار است با دیگران به اشتراک گذاشته شود تا برنامه را تبلیغ کند.
Shareware در مقابل نرم افزار رایگان
در تضاد با نرم افزار رایگانی که قرار است برای همیشه رایگان باشد و اغلب مجاز به استفاده در سناریوهای مختلف بدون هزینه است، نرم افزار اشتراک گذاری بدون هزینه است اما اغلب به شدت به یک یا چند روش محدود می شود و تنها با استفاده از یک مجوز اشتراک افزار پولی
در حالی که shareware را میتوان بدون هیچ هزینهای دانلود کرد و اغلب شرکتها یک نسخه رایگان و محدود از برنامه خود را در اختیار کاربران قرار میدهند، این برنامه ممکن است کاربر را مجبور کند نسخه کامل را بخرد یا بعد از مدت زمان مشخصی از همه عملکردها جلوگیری کند.
چرا از Shareware استفاده کنیم؟
بسیاری از شرکت ها برنامه های پولی خود را به صورت رایگان و با محدودیت ارائه می کنند. همانطور که در زیر می بینید، این نرم افزار اشتراک گذاری محسوب می شود. این نوع توزیع نرم افزار برای هرکسی که می خواهد برنامه ای را قبل از خرید آن امتحان کند عالی است.
برخی از توسعهدهندگان اجازه میدهند که shareware آنها با استفاده از مجوز، مانند کلید محصول یا فایل مجوز، در محل به نسخه پولی ارتقا یابد. برخی دیگر ممکن است از صفحه ورود به سیستم در برنامه استفاده کنند که برای دسترسی به حساب کاربری که حاوی اطلاعات ثبت نام معتبر است استفاده می شود.
انواع Shareware
انواع مختلفی از نرم افزارهای اشتراکی وجود دارد و یک برنامه بسته به نحوه عملکرد آن ممکن است بیش از یک مورد در نظر گرفته شود.
Freemium یا Liteware
Freemium که گاهی به آن نرم افزار (liteware) نیز می گویند، یک اصطلاح گسترده است که می تواند برای بسیاری از برنامه های مختلف به کار رود.
Freemium اغلب به shareware اشاره دارد که رایگان است اما فقط برای ویژگیهای غیر پرمیوم. اگر میخواهید ویژگیهای حرفهای، گستردهتر و ممتاز ارائه شده با هزینه ارائه شود، میتوانید برای گنجاندن آنها در نسخه برنامه خود هزینه کنید.
Freemium همچنین نامی است که به هر برنامهای داده میشود که زمان استفاده را محدود میکند یا محدودیتی را برای افرادی که میتوانند از نرمافزار استفاده کنند، مانند محصولات دانشآموزی، شخصی، یا فقط برای مشاغل ایجاد میکند.
CCleaner یکی از نمونههای برنامه فریمیوم است زیرا برای ویژگیهای استاندارد ۱۰۰ درصد رایگان است، اما باید برای پشتیبانی ممتاز، تمیز کردن برنامهریزیشده، بهروزرسانیهای خودکار و غیره پرداخت کنید.
Adware و Malware
Adware “نرم افزار پشتیبانی از تبلیغات” است و به هر برنامه ای اطلاق می شود که شامل تبلیغات به منظور ایجاد درآمد برای توسعه دهنده باشد.
اگر حتی قبل از نصب برنامه تبلیغاتی در داخل فایل نصب کننده وجود داشته باشد و همچنین هر برنامه ای که شامل تبلیغات درون برنامه یا تبلیغات پاپ آپی است که در حین، قبل یا بعد از اجرای برنامه اجرا می شود، می تواند یک برنامه تبلیغاتی در نظر گرفته شود.
از آنجایی که برخی از نصبکنندههای ابزارهای تبلیغاتی مزاحم، گزینهای برای نصب برنامههای دیگر، اغلب نامرتبط در حین راهاندازی دارند، اغلب حامل bloatware هستند (برنامههایی که اغلب بهطور تصادفی نصب میشوند و کاربر هرگز از آنها استفاده نمیکند).
برخی از پاککنندههای بدافزار معمولاً به عنوان یک برنامه بالقوه ناخواسته (PuP) در نظر گرفته میشوند که کاربر باید آن را حذف کند، اما این معمولاً فقط یک پیشنهاد است و لزوماً به این معنی نیست که نرمافزار شامل موارد مخرب است.
Nagware یا Begware
برخی از نرمافزارهای shareware ناگوار هستند، زیرا این اصطلاح توسط نرمافزاری تعریف میشود که سعی میکند شما را برای پرداخت هزینه برای چیزی آزار دهد، خواه ویژگیهای جدید باشد یا صرفاً کادر گفتگوی پرداخت را حذف کند.
برنامهای که به عنوان nagware در نظر گرفته میشود ممکن است گاهی به شما یادآوری کند که میخواهند برای استفاده از آن پولی بپردازید، حتی اگر همه ویژگیها رایگان هستند، یا ممکن است به طور مزاحم ارتقاء به نسخه پولی را برای باز کردن قفل ویژگیهای جدید یا برخی محدودیتهای دیگر پیشنهاد کنند.
وقتی برنامه را باز یا بسته میکنید، صفحه ناگوار ممکن است به شکل یک پاپآپ، یا نوعی تبلیغ همیشه روشن حتی زمانی که از نرمافزار استفاده میکنید، ظاهر شود. Nagware را begware، annoyware و nagscreen نیز می نامند.
برخی از نمونههای nagware عبارتند از WinZip، AVG، WinRAR، Spotify، Avira Free Edition و mIRC.
Demoware یا Trialware
Demoware مخفف “نرم افزار نمایشی” است و به هر نرم افزاری اطلاق می شود که به شما امکان می دهد از نرم افزار به صورت رایگان اما با یک محدودیت عمده استفاده کنید. دو نوع هست…
نرمافزار آزمایشی، دمویافزاری است که فقط در یک بازه زمانی خاص بهصورت رایگان ارائه میشود. ممکن است این برنامه از برخی جهات کاملاً کاربردی یا محدود باشد، اما نرم افزار آزمایشی همیشه پس از مدت زمان از پیش تعریف شده منقضی می شود و پس از آن خرید لازم است.
این بدان معنی است که برنامه پس از زمان تعیین شده که معمولاً یک هفته یا یک ماه پس از نصب است، کار خود را متوقف می کند، برخی زمان کم و بیش برای استفاده رایگان از برنامه ارائه می دهند.
نرم افزار آزمایشی همچنین به عنوان نرم افزار آزمایشی رایگان، آزمایشی رایگان و قبل از خرید رایگان شناخته می شود.
Crippleware نوع دیگری است و به هر برنامه ای اشاره دارد که استفاده از آن رایگان است اما آنقدر بسیاری از عملکردهای اصلی را محدود می کند که تا زمانی که هزینه آن را پرداخت نکنید، نرم افزار فلج تلقی می شود. برخی چاپ یا ذخیره را محدود می کنند، یا یک واترمارک روی نتیجه ارسال می کنند (مانند موردی که در مورد برخی مبدل های فایل تصویر و سند وجود دارد).
هر دو برنامه آزمایشی به یک دلیل مفید هستند: آزمایش برنامه قبل از خرید. ادوبی و مایکروسافت دو نام بزرگ در نرمافزارهایی هستند که نرمافزارهای نمایشی ارائه میدهند، مانند بسیاری از خدمات پشتیبانگیری آنلاین.
Donationware با محدودیت و بدون محدودیت
به دلایلی که در زیر توضیح داده شده است، توصیف shareware بهعنوان donationware دشوار است، اما این دو از یک جهت مهم یکسان هستند: برای اینکه برنامه کاملاً کاربردی باشد، کمک مالی لازم است یا اختیاری است.
به عنوان مثال، این برنامه ممکن است دائماً کاربر را وادار کند که اهدا کند تا قفل تمام ویژگی ها را باز کند. یا شاید این برنامه در حال حاضر به طور کامل قابل استفاده باشد، اما برنامه دائماً فرصت هایی را در اختیار کاربر قرار می دهد تا برای خلاص شدن از صفحه اهدا و حمایت از پروژه، کمک مالی کند.
برخی از donationware ها ناگوار نیستند و به سادگی به شما اجازه می دهند هر مقدار پول را برای باز کردن برخی از ویژگی های منحصر به فرد اختصاص دهید.
سایر نرمافزارهای اهدایی را میتوان نرمافزار رایگان در نظر گرفت زیرا استفاده از آن ۱۰۰ درصد رایگان است، اما ممکن است فقط به مقدار کمی محدود شود، یا ممکن است اصلا محدود نشود، اما هنوز پیشنهادی برای اهدا وجود دارد.
مطالب زیر را حتما بخوانید:
قوانین ارسال دیدگاه در سایت
- چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
- چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
- چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
- چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
- چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
نظرات کاربران
متاسفیم! برای ثبت دیدگاه باید وارد شوید!